וואטספ
ניכור הורי

יצירת קשר

השאירו פרטים או חייגו 03-372-5780

אנא מלאו את טופס - יצירת קשר

ניכור הורי

תסמונת הניכור ההורי (Parental Alienation Syndrome) היא תופעה פסיכולוגית-חברתית במסגרתה אחד ההורים מסית את הילד או הילדים כנגד ההורה השני. תופעה זו נפוצה בעיקר במהלך הליכי גירושין קשים בין זוגות הורים שמבקשים להשתמש בילד או בילדים ככלי ניגוח ומיקוח במאבק שלהם אחד בשני.

חשוב להבדיל בין ניכור הורי לבין סרבנות קשר. במקרה של סרבנות קשר, מדובר בילד או בילדים שאינם מעוניינים מסיבות שונות, בקשר עם אחד ההורים. בניכור הורי, הילד או הילדים מסרבים להיות בקשר עם ההורה כתוצאה מהתנהגות מסיתה של אחד ההורים. לעיתים, ההורה המסית מזהה את פוטנציאל סרבנות הקשר ומחמיר את המצב כאשר הוא מעצים אותו בהתנהגות מסיתה של הילד כלפי ההורה השני.

ההורה המסית נקרא בשפה המשפטית – ההורה המנכר.

 

השלכות הניכור ההורי

 

הניכור ההורי יכול להסלים ולהגיע למצב חמור כל כך עד כדי נתק מוחלט בין הילד להורה המנוכר ובמקרים קיצוניים שמוכרים בספרות המקצועית אפילו למצב של מחיקת זהות וקיום של ההורה המנוכר בתודעת הילד. בית המשפט רואה בחומרה את תופעת הניכור ההורי מכמה טעמים: הניכור ההורי מונע מהילד תחושת יציבות ומעמיד אותו בפני עימות תמידי. הפסיקה אף הכירה בסרבנות קשר מחמת הסתת הורה כמקימה עילת תביעה נזיקית החוסה תחת עוולת הרשלנות. לניכור ההורי השפעות קצרות וארוכות טווח שמגיעות לפגיעות נפשיות קשות ביותר. מעורבות של עו"ד מומחה בתחום דיני המשפחה בכלל ובתחום הניכור ההורי בפרט עשויה להציל את המצב, תרתי משמע.

 

פיצויים בגין הניכור ההורי

 

במקרים מסויימים, ניתן לתבוע פיצויים נזיקיים אשר יושתו על ההורה המנכר. בנוסף ניתן להגיש תביעה לשלילת/ הפחתת מזונות בעילת בן מרדן. ההלכה קובעת שהורה לא חייב במזונות ילדיו כל מקום שהקשר לא מתקיים עקב ניכור של אחד ההורים.

 

שירותי המשרד:

  • טיפול בחידוש קשר במקרים סבוכים
  • הגשת תביעה להפחתת/ שלילת מזונות (בן מרדן)
  • הגשת תביעה נזיקית לפיצויים בגין ניכור הורי